1 min read

Studio.Fuckhedz #8

Studio.Fuckhedz #8

In de zomer van 2001 was ik 18 jaar oud en was ik voor mijn tweede keer op Pukkelpop. Het speciale bierenkraam en de vermoeidheid van de dag zorgden ervoor dat ik omstreeks 21u50 ergens achteraan de Marquee lag te crashen.

En toen begon er een band met een rare naam die ik niet kende, maar daar en toen op die harde houten planken in Kiewit werd mijn muzieksmaak voor de komende 20 jaar gevormd. Bij het lemma omverblazen op Wikipedia staat volgens mij nog een foto van dat moment (ja, je kan ook omvergeblazen worden als je al ligt).

En na Mogwai moest Eels nog spelen.

 • Mogwai – Ithica 27/9
 • Pela – Venom
 • Bill Ryder-Jones – And Then There’s You
 • Car Seat Headrest – Drunk Drivers / Killer Whales
 • Clap Your Hands Say Yeah – The Skin of My Yellow Country Teeth
 • Bright Eyes – Forced Convalescence
 • Julien Baker – Sour Breath
 • The Mountain Goats – Until Olympus Returns
 • Mazzy Star – Fade Into You
 • Eels – The Stars Shine In The Sky Tonight
 • Alex Turner – Hiding Tonight
 • Low – Laser Beam
 • Jon Hopkins – Immunity
 • Explosions In The Sky – Have You Passed Through This Night?