2 min read

Tickets scoren: enkele makkelijke hacks

Tickets scoren: enkele makkelijke hacks

Ik ben redelijk goed in het scoren van tickets voor dingen waarvan je weet dat ze gaan uitverkopen. Soms denken mensen dan (onterecht) dat ik het ticketsysteem gehackt heb, maar ik heb gewoon wat eenvoudige truukjes in mijn mouw zitten. Die truuks ga ik nu eens delen met de rest van de wereld.

Multi Account Containers

Een manier die veel mensen gebruiken is verschillende browsers gebruiken. Dit werkt goed, want de meeste ticketsystemen plaatsen een cookie, waardoor je per browser maar één plek in de wachtrij kan opeisen. Twintig tabs openzetten in de hoop sneller binnen te zijn werkt bijna nooit.

Maar verschillende browsers hebben twee grote nadelen:

  • het maximum aantal browsers is beperkt
  • je gaat heel veel moeten alt-tabben tussen je verschillende vensters.

Al een geluk is er voor Firefox (volgens mij ook gewoonweg de beste browser van het moment) een heel handige extensie: Multi Account Containers. Hiermee kan je nieuwe tabs openen die volledig geïsoleerd van elkaar draaien, die er voor het ticketsysteem dus uitzien als verschillende browsers. Hierdoor is het mogelijk om heel veel tabs open te zetten en zo ook heel veel plaatsen in de wachtrij te verzekeren.

Installeren is makkelijk. Gewoon naar deze link surfen en de extensie installeren. Vervolgens ga je wanneer je lang op de + voor een nieuwe tab klikt een menu krijgen om te kiezen in welke container je die wil open doen. Zet vervolgens de link naar het ticketsysteem open in verschillende containers en klaar!

Enkele containers

Reload all tabs

Er zijn ticketsystemen waarbij je automatisch in de wachtrij sukkelt, en er zijn er waarbij je moet zorgen dat je exact op de seconde herlaadt. Voor die laatste soort is Reload All Tabs een onmisbare extensie. Mijn ervaring leert dat tussen de 1 à 2 seconden voor het begin van de verkoop herladen ideaal is.

Network monitor (geavanceerd)

Dit laatste is niet echt essentiëel, maar ticketsystemen communiceren bijna altijd in de achtergrond met de server om de plaats in de wachtrij te tonen. Het kan leuk zijn om deze communicatie in de gaten te houden. Dit kan je doen door de Network Monitor van de Firefox Developer Tools te openen met Command+ALT+E. Zo kon je bij de ticketverkoop van Best Kept Secret bijvoorbeeld zien wat je vooruitgang in de rij was:

Extra info over hoe het proces werkt.

Mits wat Javascript kennis kon je bij Best Kept Secret ook zien dat deze data lokaal werd opgeslagen in een variabele, en kon ik met dit stukje code de vooruitgang van de wachtrij in de titel van mijn tab weergeven:

setInterval(() => {  document.title = `${window.queueViewModel.ticket.progress()*100}%`}, 1000);
Mooie vooruitgangsinfo in de tabs

Voila, dat zijn alle truuken in mijn mouw. Mocht ik er in de toekomst nog andere gebruiken, dan zal ik dit artikel verder aanvullen. Heb jij nog andere truuks, laat het me gerust weten via Twitter ofzo.